Het gevoel van comfortabel wonen

Maak uw woning geschikt voor de toekomst en kies voor een warmtepomp.

Waarom een warmtepomp?

Het besluit van de Nederlandse overheid om alle woningen gasloos te maken tegen 2050 heeft geleid tot een verschuiving naar alternatieve verwarmingsmethoden, waarbij de warmtepomp een prominente rol speelt. De werking van een warmtepomp is inderdaad vergelijkbaar met die van een koelkast, maar met een omgekeerd proces.

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving, zoals lucht, aarde of grondwater, en draagt deze warmte over aan een verwarmingssysteem in de woning. In tegenstelling tot een koelkast, waar warmte wordt onttrokken aan de binnenruimte, neemt een warmtepomp warmte op uit de buitenomgeving. Dit proces maakt het mogelijk om de woning te verwarmen.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waaronder lucht-water warmtepompen. Deze halen warmte uit de buitenlucht en dragen deze over aan het water dat wordt gebruikt voor verwarming en warm water. Het feit dat ZEROgas stille lucht-water warmtepompen levert die voldoen aan de geluidsnorm van 45 dB is van belang, omdat geluidsoverlast een aandachtspunt kan zijn bij de installatie van warmtepompen.

Naast het verwarmen van woningen kunnen warmtepompen ook worden gebruikt voor koeling. Door het proces om te draaien, kan een warmtepomp warmte uit de woning onttrekken en naar buiten afvoeren, waardoor de binnentemperatuur wordt verlaagd.

Al met al vormt de warmtepomp een duurzamere en milieuvriendelijkere optie voor het verwarmen en koelen van woningen in vergelijking met traditionele aardgasverwarmingssystemen. Het is een belangrijk onderdeel van de transitie naar een koolstofarme samenleving en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Meer weten? Maak gebruik van onze warmtepompscan

Haal de warmte in huis met een warmtepomp

Doe de warmtepomp scan en bekijk welk type warmtepomp bij uw woning past

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een nieuw innovatief duurzaam systeem

Een warmtepomp is veel schoner, veiliger, goedkoper en milieuvriendelijker dan alternatieve oplossingen op basis van gas of olie en andere elektrische systemen.

Maximaliseer uw energiebesparing

Een warmtepomp woning levert een besparing van tenminste 40% op de verwarmingskosten in verhouding met conventionele kachels.

Een comfortabele woning gedurende het gehele jaar

Een warmtepomp zorgt voor comfortabele ruimtes, zelfs bij extreme buitentemperaturen. Het systeem verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Verhoogd de waarde van uw woning

Bij toepassing van de pomp zal het energielabel van uw huis (of bedrijfspand) 1 tot 2 stappen verbeteren. Ook dit heeft een gunstige uitwerking op de waarde van uw huis.

Maak gebruik van de ISDE subsidie

De subsidiebedragen voor warmtepompen met een energielabel A++ of hoger, zijn met € 450 verhoogd.

ZEROgas verkoopt en installeert enkel en alleen warmtepompen met een A++ label of hoger.

Gaat goed samen met zonnepanelen

In combinatie met zonne-energie is het mogelijk om uw huis en sanitair warmtapwater geheel CO₂ en energie neutraal te verwarmen.

Warmtepomp woning: energiezuinig en stil huis

Voor een buitenunit bestaat inmiddels een officiële geluidsgrens. De strengere geluidsnorm is maximaal 45 DB(A). De warmtepompen van ZEROgas voldoen aan de norm van 45 dB. Zo heeft u naast een energiezuinig ook een ‘stil’ huis. ZEROgas zal tijdens de voorbereidingen op de installatie de plaats van de buitenunit met u bespreken. Ook is het mogelijk om een aantal referentieprojecten te bezoeken als u zichzelf vooraf wilt overtuigen.

Warmtepompen kunnen worden niet alleen bij nieuwbouwprojecten geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om een pomp te plaatsen in bestaande woningen. De belangrijkste voorwaarde hierbij is de isolatie. De temperatuur die een pomp afgeeft is namelijk alleen voldoende voor goed geïsoleerde woningen. Hier wordt voor de installatie van een pomp dan ook goed naar gekeken. Een prima alternatief voor een wat oudere wining is de Hybride warmtepomp.

Verwarmen én koelen

De werking van de warmtepomp

Het warmtepomp principe is als volgt: de pomp onttrekt kou aan zijn omgeving. Door gebruik te maken van een compressor en een condensor wordt gas omgezet in vloeistof die kan worden verwarmd. Deze warmte wordt vervolgens afgeleverd aan de woning en kan worden gebruikt om uw huis te verwarmen. Denk aan de radiatoren, warm water en vloerverwarming. Dit proces duurt eindeloos voort omdat het circulair is: het wordt telkens herhaald. Het grootste verschil in werking met een CV ketel is dat deze gebruik maakt van fossiele brandstoffen om uw woning te verwarmen.

Ook als koelsysteem

Veel warmtepompen kunnen – door het werkingsprincipe om te draaien – ook als koelmachine werken. Zo verhoogt u het comfort als het hartje zomer is. Er zijn twee manieren om te koelen: actief en passief. Bij passief koelen maakt de circulatiepomp in het systeem gebruik van de koude die in de bodem of waterbron zit. Actief koelen laat zich vergelijken met airconditioning. In dit geval wordt warme lucht omgezet in koud water. Dat gebeurt met behulp van de compressor in die in het systeem zit.

Een warmtepomp eenvoudig en voordelig financieren

Lees hier alles over de financiering van een warmtepomp. Het kan zelfs eenvoudig via uw werkgever.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Kom langs in onze showroom

Een warmtepomp, airco of zonnepanelen? Bezoek eerst onze showroom

Plan je bezoek navigate_next

Kom jij ons team versterken?

ZEROgas is continu in beweging en op zoek naar nieuwe collega’s

Bekijk alle vacatures navigate_next