Het gevoel van comfortabel wonen

Maak uw woning geschikt voor de toekomst en kies voor een warmtepomp.

Waarom een warmtepomp?

Het verwarmen van uw woning en koken op aardgas is er in 2050 niet meer bij voor de pakweg zeven miljoen Nederlandse huishoudens die dit nu nog wel doen. Tegen die tijd moeten alle woningen gasloos zijn, zo heeft de overheid besloten. Maar hoe verwarmen (en koelen) we ons huis straks en hoe krijgen we warm water? De warmtepomp biedt uitkomst.

De werking van de warmtepomp lijkt veel op dat van een koelkast. Waarom? Een koelkast onttrekt warmte uit de te koelen ruimte waardoor de temperatuur vanbinnen daalt. Aan de achterzijde wordt de warmte weer aan de buitenlucht afgegeven. Bij een woning gaat het met een warmtepomp net zo, alleen is de werking precies andersom: de pomp neemt warmte op uit de omgeving – uit lucht, aarde of grondwater – en draagt deze over aan een verwarmingssysteem. Op die manier gebruikt u een warmtepomp om de woning te verwarmen. In de meeste gevallen leveren de systemen ook warm tapwater. ZEROgas levert alleen stille lucht-water warmtepompen die ruimschoots voldoen aan de strengere geluidsnorm van 45 dB. Meer weten? Maak gebruik van onze warmtepompscan

Haal de warmte in huis met een warmtepomp

Doe de warmtepomp scan en bekijk welk type warmtepomp bij uw woning past

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een nieuw innovatief duurzaam systeem

Een warmtepomp is veel schoner, veiliger, goedkoper en milieuvriendelijker dan alternatieve oplossingen op basis van gas of olie en andere elektrische systemen.

Maximaliseer uw energiebesparing

Een warmtepomp woning levert een besparing van tenminste 40% op de verwarmingskosten in verhouding met conventionele kachels.

Een comfortabele woning gedurende het gehele jaar

Een warmtepomp zorgt voor comfortabele ruimtes, zelfs bij extreme buitentemperaturen. Het systeem verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Verhoogd de waarde van uw woning

Bij toepassing van de pomp zal het energielabel van uw huis (of bedrijfspand) 1 tot 2 stappen verbeteren. Ook dit heeft een gunstige uitwerking op de waarde van uw huis.

Maak gebruik van de ISDE subsidie

Dankzij ISDE is de investering lager, waardoor de terugverdientijd ook verlaagd wordt. In het geval van bestaande bouw is deze terugverdientijd realiseerbaar binnen 10 jaar.

Gaat goed samen met zonnepanelen

In combinatie met zonne-energie is het mogelijk om uw huis en sanitair warmtapwater geheel CO₂ en energie neutraal te verwarmen.

Warmtepomp woning: energiezuinig en stil huis

Voor een buitenunit bestaat inmiddels een officiële geluidsgrens. De strengere geluidsnorm is maximaal 40 DB(A). De Panasonic en Samsung warmtepompen van ZEROgas blijven ruimschoots onder de 40 dB. Zo heeft u naast een energiezuinig ook een ‘stil’ huis. ZEROgas zal tijdens de voorbereidingen op de installatie de plaats van de buitenunit met u bespreken. Ook is het mogelijk om een aantal referentieprojecten te bezoeken als u zichzelf vooraf wilt overtuigen.

Warmtepompen kunnen worden niet alleen bij nieuwbouwprojecten geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om een pomp te plaatsen in bestaande woningen. De belangrijkste voorwaarde hierbij is de isolatie. De temperatuur die een pomp afgeeft is namelijk alleen voldoende voor goed geïsoleerde woningen. Hier wordt voor de installatie van een pomp dan ook goed naar gekeken.

Verwarmen én koelen

De werking van de warmtepomp

Het warmtepomp principe is als volgt: de pomp onttrekt kou aan zijn omgeving. Door gebruik te maken van een compressor en een condensor wordt gas omgezet in vloeistof die kan worden verwarmd. Deze warmte wordt vervolgens afgeleverd aan de woning en kan worden gebruikt om uw huis te verwarmen. Denk aan de radiatoren, warm water en vloerverwarming. Dit proces duurt eindeloos voort omdat het circulair is: het wordt telkens herhaald. Het grootste verschil in werking met een CV ketel is dat deze gebruik maakt van fossiele brandstoffen om uw woning te verwarmen.

Ook als koelsysteem

Veel warmtepompen kunnen – door het werkingsprincipe om te draaien – ook als koelmachine werken. Zo verhoogt u het comfort als het hartje zomer is. Er zijn twee manieren om te koelen: actief en passief. Bij passief koelen maakt de circulatiepomp in het systeem gebruik van de koude die in de bodem of waterbron zit. Actief koelen laat zich vergelijken met airconditioning. In dit geval wordt warme lucht omgezet in koud water. Dat gebeurt met behulp van de compressor in die in het systeem zit.

Een warmtepomp eenvoudig en voordelig financieren

Lees hier alles over de subsidie en de financiering van een warmtepomp

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Kom langs in onze showroom

Een warmtepomp, airco of zonnepanelen? Bezoek eerst onze showroom

Plan je bezoek navigate_next

Kom jij ons team versterken?

ZEROgas is continu in beweging en op zoek naar nieuwe collega’s

Bekijk alle vacatures navigate_next