Besparen op de waterrekening

Er is een zeer effectieve manier om blijvend te besparen op uw waterrekening. Tapwater, vooral warm water, is in elk huishouden een flinke kostenpost. Al helemaal wanneer het een huishouden met meerdere personen en/of kinderen betreft. Een warmtepompboiler kan ervoor zorgen dat uw rekening behoorlijk daalt. Met een dergelijke boiler hoeft warm water (voor een groot deel) niet meer verzorgd te worden door uw CV-ketel. Deze CV-ketel werkt op gas. Niet alleen is dit een vrij dure oplossing: het is ook helemaal niet duurzaam. In 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn, maar u hoeft natuurlijk niet tot die tijd te wachten om uw woning te verduurzamen.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Een pomp die zwaar gebruik aan kan

Gebruikt u veel warm water? Dan wilt u natuurlijk een pomp die zwaar gebruik aankan. Een boiler kopen, is dan niet iets dat u zomaar moet doen: breng uw verbruik in kaart en zorg voor een boiler met voldoende capaciteit. Kies bijvoorbeeld voor een warmtepomp boiler van 300 liter. Een boiler van 300 liter biedt voldoende capaciteit om een heel gezin van warm water te voorzien. Iedereen kan ’s ochtends douchen, want er is ruim voldoende warm water beschikbaar. Wanneer het warm water niet wordt gebruikt, zal de warmtepomp direct de voorraad weer aanvullen. Een warmtepompboiler van 300 liter kan ervoor zorgen dat uw CV-ketel helemaal niet meer in actie hoeft te komen en kan deze dus vervangen.

Warmtepomp installatie met boiler

Energie op verschillende manieren geleverd

Wilt u een warmtepompboiler kopen, dan kunt u kiezen uit boilers die hun energie op verschillende manieren geleverd krijgen. De populairste keuze is een warmtepomp met zonneboiler. Deze kan water verwarmen dankzij zonne-energie die wordt opgewekt.

Warmtepomp versus zonneboiler

Wilt u uw huidige boiler vervangen, dan is het raadzaam om goed na te denken over het type boiler dat u wenst. Wilt u een warmtepompboiler kopen, of gaat u voor een boiler met zonne-energie? Kiest u voor een zonneboiler, dan wordt deze deels op uw dak gemonteerd. Hij moet goed geplaatst kunnen worden om zijn maximale energie te leveren. Hoewel het een voordeligere oplossing is qua aanschafprijs, zal een zonneboiler niet volledig kunnen voorzien in de warm water behoefte van uw woning. U kunt uitgaan van 60 a 70%. Een boiler met warmtepomp kan wel voor de volle 100% in de behoefte voorzien.

Wij installeren al jarenlang boilers in onder andere:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Waalwijk

En andere plaatsen in Brabant/Noord-Brabant.