Maak uw woning geschikt voor de toekomst

Waarom een warmtepomp?

Het verwarmen van uw woning en koken op aardgas is er in 2050 niet meer bij voor de pakweg zeven miljoen Nederlandse huishoudens die dit nu nog wel doen. Tegen die tijd moeten alle woningen gasloos zijn, zo heeft de overheid besloten. Maar hoe verwarmen (en koelen) we ons huis straks en hoe krijgen we warm water? De warmtepomp biedt uitkomst.

De werking lijkt veel op dat van een koelkast. Waarom? Een koelkast onttrekt warmte uit de te koelen ruimte waardoor de temperatuur vanbinnen daalt. Aan de achterzijde wordt de warmte weer aan de buitenlucht afgegeven. Bij een woning gaat het met een warmtepomp net zo, alleen is de werking precies andersom: de pomp neemt warmte op uit de omgeving – uit lucht, aarde of grondwater – en draagt deze over aan een verwarmingssysteem. Op die manier gebruikt u een pomp om het woning te verwarmen. In de meeste gevallen leveren de systemen ook warm tapwater. ZEROgas levert alleen stille lucht-water warmtepompen die ruimschoots voldoen aan de strengere geluidsnorm van 40 dB. Lees meer over de installatie van een warmtepomp, informeer naar de mogelijkheden of maak gebruik van de geschiktheid-scan.

ZEROgas levert systemen waarmee je ook eenvoudig kunt koelen. Hiermee verhoog je in de zomer het comfort in huis. Uw woning dient hiervoor voorzien te zijn van vloerverwarming of Jaga Laagtemperatuur-radiatoren (Strada Hybrid)

Voordelen warmtepomp

Een nieuw innovatief
duurzaam systeem

Een warmtepomp is veel schoner, veiliger, goedkoper en milieuvriendelijker dan alternatieve oplossingen op basis van gas of olie en andere elektrische systemen.

Maximaliseer uw
energiebesparing

Levert een besparing van tenminste 40% op de verwarmingskosten in verhouding met conventionele kachels.

Een comfortabele woning
gedurende het gehele jaar

Een warmtepomp zorgt voor comfortabele ruimtes, zelfs bij extreme buitentemperaturen. Het systeem verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Verhoogd de waarde van uw woning

Bij toepassing van de pomp zal het energielabel van uw huis (of bedrijfspand) 1 tot 2 stappen verbeteren. Ook dit  heeft een gunstige uitwerking op de waarde van uw huis.

Maak gebruik van de ISDE subsidie

Dankzij ISDE is de investering lager, waardoor de terugverdientijd ook verlaagd wordt. In het geval van bestaande bouw is deze terugverdientijd realiseerbaar binnen 10 jaar.

Nog zuiniger met zonnepanelen

In combinatie met zonne-energie is het mogelijk om uw huis en sanitair warmtapwater geheel CO₂ en energie neutraal te verwarmen.

Stille Warmtepomp

Energiezuinig en stil huis

Voor een buiten geplaatste pomp bestaat nog geen officiële geluidsgrens. Het voorstel voor de strengere geluidsnorm is maximaal 40 DB(A). De geluidgedempte warmtepompen van ZEROgas blijven ruimschoots onder de 40 dB. Zo heeft u naast een energiezuinig ook een ‘stil’ huis.

Warmtepomp geluidsniveau

Bekijk welk type warmtepomp bij uw woning past

Verwarmen én koelen

Hoe werkt een
warmtepomp?

Veel warmtepompen kunnen – door het werkingsprincipe om te draaien – ook als koelmachine werken. Zo verhoogt u het comfort als het hartje zomer is. Er zijn twee manieren om te koelen: actief en passief. Bij passief koelen maakt de circulatiepomp in het systeem gebruik van de koude die in de bodem of waterbron zit. Actief koelen laat zich vergelijken met airconditioning. In dit geval wordt warme lucht omgezet in koud water. Dat gebeurt met behulp van de compressor in die in het systeem zit.

Warmtepomp werking

Energiebesparende maatregelen

Nationaal Energiebespaarfonds
SVn

Warmtepomp financieren

Gemeentes en provincies vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. SVn biedt aantrekkelijke leningen voor het kopen, verbeteren en verduurzamen van uw woning. Met de Duurzaamheidslening financiert u energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Zo woont u energiezuiniger, comfortabeler én draagt u bij aan een beter milieu.

Een warmtepomp of zonnepanelen? Bezoek eerst onze showroom

Vanwege de vele informatieverzoeken uit de afgelopen periode heeft ZEROgas in haar vestiging in Oosterhout een proefopstelling gemaakt van een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen. Bij veel mensen leeft de vraag hoe een warmtepomp er nu in werkelijk uit ziet, en dan met name de afmetingen en het geluid. Tijdens een bezoek aan onze showroom beantwoorden we al uw vragen .

Wilt u weten hoeveel geld u kunt besparen?