Hoe een warmtepomp voor warm water uw CV overbodig maakt

Mensen weten over het algemeen dat u met een warmtepomp uw woning kunt verwarmen. Wanneer wij het echter hebben over het verwarmen van uw woning, bedoelen wij het totaal: investeert u in een model met geothermie (een pomp die ondergronds geplaatst wordt en kou uit de grond omzet in warmte), dan kunt u zelfs een warmtepomp voor warm water gebruiken. Dit maakt een traditionele CV-ketel in uw huis overbodig: zowel uw verwarming als uw warme water zijn afkomstig van uw eigen pomp. Dit is niet alleen een bijzonder duurzame oplossing, maar ook een oplossing die u op termijn veel geld gaat besparen.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Elke keer wanneer u warm water nodig hebt, moet uw CV aan het werk. Hiervoor wordt gas gebruikt. Nederland wil in 2050 compleet van gas af zijn, maar u kunt natuurlijk al veel eerder in actie komen. Gas is niet alleen kostbaar, maar bovenal niet duurzaam. Het is vervuilend en anno nu zijn er betere manieren om water te verwarmen. Water verwarmen kan namelijk perfect met een warmtepomp. In plaats van een vlam aan te wakkeren met gas, haalt u warmte uit de grond tegen te verwaarlozen kosten. Hoe langer u gebruik maakt van uw warmtepomp, hoe meer u dus zult gaan besparen.

warmtepomp toepassingen met warm water

Er moet echter wel een kanttekening worden geplaatst. Een warmtepomp voor warm water, is er natuurlijk niet alleen om uw water te verwarmen: hij kan de complete verwarming van uw huis verzorgen. Hiervoor dient uw huis wel aan bepaalde eisen te voldoen. Is uw woning niet optimaal geïsoleerd, dan gaat u met een warmtepomp niet het rendement halen dat u wilt.