Warmtepomp helpt zwembadeigenaren besparen

Natuurlijk wilt u uw zwembad aangenaam warm houden. Maar wist u al dat u daarvoor ook een warmtepomp kunt benutten? Door de juiste pomp te gebruiken om uw zwembad te verwarmen, kunt u ook nog eens veel energie (en geld) besparen.

Hoe het werkt

In ons land is het niet vaak en lang genoeg warm genoeg om uw zwembad permanent op een dermate aangename temperatuur te houden, zodat u niet hoeft bij te verwarmen. Zelfs in de zomer verwarmt u dus uw zwembad. Vaak gebeurt dit met een conventioneel verwarmingssysteem. Er is echter een meer duurzame manier om dit te doen, waar lang niet iedereen vanaf weet: de warmtepomp.

Warmtepomp zwembad

Wanneer het gaat over een warmtepomp, denkt u wellicht aan het verwarmen van uw woning. Dit is inderdaad de meest gebruikte toepassing. Wie het hele huis van warmte wil voorzien, kiest in vrijwel alle gevallen voor een geothermische warmtepomp. Deze pomp wordt ondergronds geplaatst en haalt zijn warmte uit de koudebron in zijn omgeving. Met een dergelijke pomp zou u ook uw zwembad kunnen verwarmen. Echter, dit is waarschijnlijk een te grote investering om louter voor uw zwembad te gebruiken. Wilt u een model aanschaffen voor uw hele woning, inclusief zwembad, dan is dit inderdaad de beste keuze. Maar zwembadverwarming met warmtepomp kan ook voordeliger.

Zo is een lucht/watermodel de ideale pomp om uw zwembad mee te verwarmen. Deze pomp haalt zijn warmte uit de lucht en gebruikt die lucht om te verwarmen en zo uw zwembad op de juiste temperatuur te houden. Hij is schappelijk geprijsd en daarom de ideale variant voor zwembadverwarming met een warmtepomp.

Blijvend besparen door nu te investeren

Wellicht is een conventioneel verwarmingssysteem voor een zwembad goedkoper in aanschaf. Maar een warmtepomp zal zich dubbel en dwars terugbetalen. Want naast de investering, spelen de kosten voor het energieverbruik een grote rol. En dan kan er niets tegen een warmtepomp op. U zorgt zelf voor uw warmte, tegen kosten die bijna te verwaarlozen zijn. Zodra uw waterpomp is geïnstalleerd, begint u met geld besparen. Dat maakt het een waardevolle, duurzame investering. Een lucht/watermodel zou u als combiwarmtepomp ook kunnen gebruiken voor andere vormen van warmte in en om het huis. Wanneer de capaciteit niet voldoet, kan zo’n combinatie worden aangevuld met een conventionele cv-ketel.

Dat een warmtepomp op langere termijn grote voordelen biedt, ontdekken steeds meer mensen. Daarbij hoort een groeiende groep zwembadeigenaren.

ZEROgas heeft in de volgende plaatsen al zwembaden van een warmtepomp mogen voorzien:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Waalwijk

Bel: 085 2017923 Contactformulier