Bestaande woningen

Een warmtepomp is behoorlijk vooruitstrevend. Waar duurzaamheid steeds meer doordringt in woningen en in de alledaagse levens van mensen, blijven er best nog wel eens wat vooroordelen bestaan over enkele duurzame toepassingen. Veel mensen associëren de warmtepomp met state-of-the-art nieuwbouwwoningen. Dat hoeft absoluut niet zo te zijn. Het is waar dat het installeren van zo’n pomp vaker gebeurt in nieuwbouwwoningen dan in bestaande woningen, maar dat heeft voor een groot gedeelte te maken met het feit dat nieuwbouw de kans biedt om helemaal vanaf nul te beginnen. In een goed geïsoleerde woning is dit absoluut mogelijk.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Wanneer is het precies mogelijk?

De reden dat er niet in elke bestaande woning kan worden geïnstalleerd, heeft te maken met de isolerende eigenschappen van de woning. Het kan een fantastisch rendement opleveren, maar dan moet de isolatie van de woning wel van een hoog niveau zijn. Een warmtepomp zorgt namelijk voor een lage warmte verwarming: de temperatuur die de deze af kan geven, is alleen voldoende om goed geïsoleerde woningen te verwarmen. Is uw woning niet goed geïsoleerd, dan zult u onvoldoende rendement realiseren. U zult alsnog gebruik moeten maken van een traditionele CV-installatie om voldoende warmte te genereren.

Een pomp in een bestaande woning, is dus mogelijk wanneer er sprake is van een zeer goede isolatie. U hebt dan meerdere opties. Een lucht-lucht warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht en verwarmt deze, terwijl een lucht-water warmtepomp lucht kan verwarmen om daarmee water te verwarmen. Een warmtepomp die in de grond wordt geplaatste, haalt zijn warmte uit geothermie. Welke keuze voor u de beste is, is afhankelijk van uw budget, uw wensen en eisen en de mogelijkheden die uw woning biedt. Mogelijk dient u eerst aanvullende isolerende maatregelen te treffen alvorens er een in uw bestaande woning geïnstalleerd kan worden.

Ontdek de mogelijkheden

Warmtepomp soorten en toepassingen

Een renovatie is dus vaak mogelijk. Met een warmtepomp renovatie kunt u zorgen van een upgrade van bijvoorbeeld een gasgestookte centrale verwarming. Een warmtepomp zonder vloerverwarming is ook mogelijk, dit neemt namelijk alsnog de verwarmingsfunctie over van uw CV.

Wij organiseren met regelmaat informatieavonden waarop u terecht kunt voor al uw vragen. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste oplossing, net zoals wij al voor talloze klanten hebben gedaan in vele delen van Brabant/Noord-Brabant, zoals:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Waalwijk