Ventilatielucht

Ventilatielucht is natuurlijk nodig in elke woning. Een goede ventilatie is cruciaal. Van buiten naar binnen, maar natuurlijk ook van binnen naar buiten. Het helpt bij het verversen van de lucht en voert bovendien geuren af. Hoe nuttig deze uitgaande ventilatielucht ook is; ventilatie kost enige energie en eigenlijk wordt deze energie vervolgens niet meer benut. De lucht wordt de woning uit gezogen en daarmee is het klaar. Dat kan ook anders. Een ventilatielucht warmtepomp haalt zijn energie uit ventilatielucht. Met andere woorden: u wint energie/warmte uit iets dat reeds in uw woning aanwezig is. Een mooie investering dus.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Wanneer is een ventilatielucht warmtepomp geschikt?

In theorie kan een model dat werkt op ventilatielucht in elke woning worden geïnstalleerd. Wenselijk is dit echter niet. Dit heeft alles te maken met het rendement dat u met deze pomp behaalt. Het is ideaal voor een nieuwbouwwoning. Nieuwbouwwoningen zijn vaak zeer goed geïsoleerd. Dit betekent dat er niet per definitie een enorm vermogen nodig is om het gewenste resultaat te leveren.

Hebt u een minder goed geïsoleerde woning, dan is een ventilatielucht warmtepomp niet geschikt, omdat deze niet rendabel genoeg is. Er is slechts een beperkte hoeveelheid ventilatielucht van uw woning beschikbaar. In niet optimaal geïsoleerde woningen zal niet het gewenste resultaat kunnen worden behaald. Dit kan wel met een zwaardere pomp, zoals een lucht water of een warmtepomp onder de grond. Zelfs dan geldt overigens dat de isolatie van uw woning wel aan bepaalde vereisten dient te voldoen.

In een nieuwbouwwoning liggen er meer kansen. Zeker wanneer het een uitstekend geïsoleerde nieuwbouwwoning betreft, kunt u met uitstekende resultaten boeken. Omdat er relatief weinig rendement uit de ventilatielucht nodig is om toch het beoogde en benodigde resultaat te behalen, kunt u met een relatief geringe investering al een mooie kostenbesparing realiseren.

Woning zonder gas met warmtepomp

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Dat u een nieuwbouwwoning hebt, betekent niet dat u automatisch moet kiezen voor een warmtepomp voor een nieuwbouwwoning die werkt op ventilatielucht. Er zijn tal van andere opties, elk met hun eigen voordelen en benodigde investering. Zerogas heeft als doel om u te helpen met uw transitie naar een meer duurzame woning met hernieuwbare energie. Daarom houden wij met regelmaat informatieavonden waarop u terecht kunt met al uw vragen. U zult hier alles te horen krijgen over warmtepompen en duurzame energie zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw woning.