Een woning zonder gas is dichterbij dan u denkt

ZEROgas: voor een stille en duurzame warmtepomp

Met welke types warmtepompen werkt ZEROgas?

Er zijn diverse soorten warmtepompen op de markt. Elk systeem heeft z’n eigen mogelijkheden en prestaties. ZEROgas werkt met drie soorten warmtepompen, namelijk: de lucht-water warmtepomp, de lucht-lucht warmtepomp en hybride warmtepomp. Lees over de verschillen tussen de systemen en beslis welke voor uw situatie geschikt is. Schakel zo nodig een adviseur van ZEROgas in.

Lucht-water warmtepomp

Deze warmtepomp maakt gebruik van buitenlucht. Met behulp van een ventilator wordt lucht over een verdamper gezogen of geblazen. Op die manier wordt energie uit de lucht onttrokken en als warm water afgegeven. Voordelen: De lucht-water warmtepomp is geschikt voor huizen waarin al een verwarmingsinstallatie zit (radiatoren, vloerverwarming). Deze pomp wordt aangesloten op bestaande leidingen van de radiatoren of vloerverwarming: wie sanitair water of zwembadwater wil opwarmen, heeft met de lucht-water warmtepomp een ideaal systeem.

Lucht-lucht warmtepomp

Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze ook weer af als lucht. Bij het verwarmen blaast de ventilator lucht over de verdamper. Binnen zit een ventilator die lucht over de condensor verplaatst. Voordelen: dit type warmtepomp is een interessant alternatief voor elektrische verwarming, omdat deze vaak relatief hoge elektriciteitskosten met zich meebrengt; De kosten voor plaatsing van een lucht-lucht warmtepomp liggen relatief laag in vergelijking met andere soorten warmtepompen. We kennen de lucht-lucht warmtepomp ook als airconditioning.

Hybride warmtepomp

ZEROgas streeft ernaar om zoveel mogelijk woningen gasloos te maken. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk, maar wie een warmtepomp installeert, wordt beloond met een forse energie- en kostenbesparing. Dit vereist wel een bepaalde basis: uw huis moet geschikt zijn voor lagetemperatuur-verwarming. Daarvoor is een bepaald isolatieniveau noodzakelijk. Een dergelijk niveau is nog lang niet in alle huizen aanwezig en kan ook niet in alle bestaande woningen worden gerealiseerd. Maar zelfs dan blijft een warmtepomp mogelijk.

Een Hybride warmtepomp combineert de lucht/water warmtepomptechnologie met de HR-technologie en comfort en kan perfect gecombineerd worden met zelfs uw bestaande Cv-installatie. Op basis van de buitentemperatuur, de interne verwarmingsvraag en de energieprijzen kiest de warmtepomp altijd slim de meest efficiënte modus. Snelle en eenvoudige installatie door de compacte afmetingen en doordat bestaande radiatoren en leidingwerk niet vervangen hoeven te worden.

Haal de warmte in huis met een warmtepomp

Doe de warmtepomp scan en bekijk welk type warmtepomp bij uw woning past

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Kom langs in onze showroom

Een warmtepomp, airco of zonnepanelen? Bezoek eerst onze showroom

Plan je bezoek navigate_next

Kom jij ons team versterken?

ZEROgas is continu in beweging en op zoek naar nieuwe collega’s

Bekijk alle vacatures navigate_next