Terugverdientijd zonnepanelen

Met zonnepanelen zorgt u voor schone energie die u zelf opwekt. Hierdoor kunt u (aanzienlijk) besparen op uw energierekening. Dat is natuurlijk iets dat iedereen wil, maar daar staat natuurlijk wel een (forse) investering tegenover. Loont het om te investeren in zonnepanelen? Het antwoord is absoluut ja. U wilt echter weten waar u aan toe bent, dat is begrijpelijk. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed te weten wat de terugverdientijd van zonnepanelen bedraagt. De terugverdientijd van zonnepanelen is natuurlijk verschillend per merk en soort paneel en per huishouden. Desalniettemin kunnen wij hier het een en ander aan duidelijkheid verschaffen.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Waar mag u op rekenen?

De terugverdientijd die u kunt verwachten, is van twee zaken afhankelijk: de investering in zonnepanelen en de opbrengst van zonnepanelen. Een geringe investering met een zeer hoge opbrengst, resulteert in een snellere terugverdientijd dan een hoge investering met een geringe opbrengst. Hoe weet u nu waar bij u sprake van zal zijn? Er kan gelukkig heel wat van tevoren worden berekend en zo kunt u een accurate inschatting (laten) maken van de terugverdientijd. Dit kan helpen in het maken van uw beslissing.

Woning met zonnepanelen

Het blijft natuurlijk niet bij zo’n berekening vooraf. U kunt te allen tijde het rendement van uw panelen volgen met een zonnepanelen app. De panelen die Zerogas u kan leveren, zijn allemaal voorzien van een bijbehorende app. Deze app geeft een realtime inzicht in de hoeveelheid energie u genereert en verbruikt. Op basis hiervan kunt u volgen of het werkelijke rendement het haalt bij het voorspeld rendement en dus of de vooraf ingeschatte terugverdientijd van zonnepanelen klopt. U hoeft zich geen zorgen te maken: de berekeningen zijn altijd zeer nauwkeurig en de realiteit zal nauwelijks een ander beeld laten zien.

U kunt zelf de terugverdientijd verkorten

Aangezien de terugverdientijd mede afhankelijk is van de investering die u moet doen, is het goed om te weten dat u hier zelf invloed op uit kunt oefenen. U kunt namelijk subsidie op zonnepanelen aanvragen. De overheid wil de transitie naar hernieuwbare energie versnellen en daarom is er veel subsidie op zonnepanelen beschikbaar. Dat u op steeds meer daken zonnepanelen ziet liggen, is grotendeels te danken aan deze subsidie voor zonnepanelen. De aanschaf van de panelen kan namelijk flink in de kosten lopen, dus zonnepanelen subsidie kan een verschil maken. Het kan de terugverdientijd wel met enkele jaren verkorten en dat is natuurlijk voor iedereen goed nieuws. Voor veel mensen geeft dit zelfs de doorslag.