Subsidie warmtepomp aanvragen

Het is vrij eenvoudig: we moeten verduurzamen. Nederland moet zo snel mogelijk van het gas af. Op veel plekken wordt deze transitie al gerealiseerd. Het betreft dan voornamelijk nieuwbouw. Dit geeft namelijk de kans op een nieuwe start. Het is de bedoeling dat er in Nederland vanaf 2050 geen gebruik meer wordt gemaakt van aardgas. Meer en meer huishoudens werken al aan verduurzaming. Een van de manieren om dit te doen, is het installeren van een warmtepomp. Dit is echter een kostbare investering. Hoewel deze investering zichzelf dubbel en dwars terugverdient, kent deze toch initieel behoorlijk hoge kosten. Gelukkig kunt u subsidie voor een warmtepomp aanvragen. Wij vertellen u wat er mogelijk is.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

ISDE subsidie voor de warmtepomp

Stiebel Eltron warmtepomp

Wanneer u een warmtepomp wilt aanschaffen, kunt u ISDE subsidie voor de warmtepomp aanvragen. Een ISDE warmtepomp wordt daardoor stukken goedkoper. De RVO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, heeft een lijst met hierop goedgekeurde warmtepompen. Vanzelfsprekend staan de warmtepompen die Zerogas verkoopt en installeert hierop. Kiest u voor een RVO-goedgekeurde warmtepomp, dan kunt u rekenen op een behoorlijke subsidie.

RVO subsidie voor de warmtepomp

RVO subsidie voor de warmtepomp kan oplopen tot wel 25% van de aanschafprijs. Dat betekent dat u slechts 75% van de oorspronkelijke prijs dient te betalen. Tel daarbij op dat de installatie van een warmtepomp direct voor besparing gaat zorgen, en dan begrijpt u dat dit een zeer aantrekkelijke mogelijkheid is. Subsidie voor de warmtepomp aanvragen via RVO kan nog tot 2020. Het is niet bij voorbaat uitgesloten dat er daarna geen subsidieregelingen meer komen, maar vooralsnog is het aan te raden om voor die tijd in actie te komen wanneer u een warmtepomp wilt aanschaffen, omdat dit de meest aantrekkelijke subsidie is.

Hoe moet subsidie worden aangevraagd?

Subsidie aanvragen voor de aanschaf van een warmtepomp is redelijk eenvoudig. Er is alleen wel een belangrijke vereiste waar u van op de hoogte moet zijn: de subsidie kan pas worden aangevraagd na installatie van de pomp. Dit is om te verzekeren dat de pomp ook echt aan de vereisten voldoet en dat de subsidie dus terecht is.

Subsidie & financiering

Kies daarom altijd voor een RVO-goedgekeurde pomp. Dit voorkomt dat uw subsidieaanvraag wordt afgekeurd en dat u dus alsnog duurder uit bent dan dat u had gedacht. Wilt u meer informatie over de warmtepompen die aan de eisen van de RVO voldoen? Zerogas houdt regelmatig voorlichtingsavonden. Bezoek een avond naar uw keuze om alle ins en outs over warmtepompen te leren en om uw vragen te stellen. Langskomen in onze showroom mag uiteraard ook altijd.