Slimme zonnepanelen

Zonnepanelen zijn al vele jaren een populaire oplossing voor het verduurzamen van uw woning en het besparen van energie. Ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen hebben echter niet stilgestaan. Wie wil investeren in zonnepanelen, doet er tegenwoordig verstandig aan om te kiezen voor smartgrid zonnepanelen. Deze panelen zijn voorzien van een zeker vorm van flexibiliteit, die u gerust mag beschouwen als een soort kunstmatige intelligentie. Deze panelen helpen u om nog meer energie te besparen. Gedurende de dag verschillen zowel de opwekking van energie als de behoefte hieraan. Deze slimme zonnepanelen kunnen hier veel beter mee omgaan dan oudere exemplaren.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Deze panelen zorgen altijd voor de juiste energiebehoefte

Zonnepanelen kunnen niet regelen hoeveel energie er beschikbaar is, of hoeveel zij kunnen opslaan. Is er veel energie te genereren, bijvoorbeeld omdat de zon fel schijnt, dan kan er veel energie worden opgewekt. Ironisch genoeg is dit vaak op momenten waarop u wellicht minder stroom nodig hebt. Het gevolg is een overcapaciteit waar niets mee wordt gedaan, en dat is zonde. Op bewolkte dagen wekken zonnepanelen juist minder energie op. Wanneer het koud en donker is, hebt u juist weer behoefte aan meer energie, maar die kunnen uw panelen dan niet leveren. Zonnepanelen kennen dus een bepaalde mate van inefficiëntie, maar smartgrid zonnepanelen lossen dit op.

Woning met zonnepanelen

Energie opslaan

Smartgrid zonnepanelen kunnen namelijk energie opslaan. Dit zal zorgen voor nog meer efficiëntie en een nog grotere besparing. Op momenten waarop de energiegeneratie piekt, kan niet-gebruikte energie worden opgeslagen voor later gebruik. Loopt de dag op zijn einde, dan kunnen conventionele panelen vaak onvoldoende energie leveren en moet u alsnog gebruik maken van de capaciteit van het centrale energienet. Hebt u slimme panelen, dan kan energie die eerder op de dag is opgeslagen worden gebruikt. Dit scheelt u, zeker op de lange termijn, aanzienlijk in de kosten.

Met dank aan een omvormer voor smartgrid

Het apparaat dat dit mogelijk maakt, is de omvormer voor smartgrid. Hierdoor wordt het opslaan van zonne-energie mogelijk. Een omvormer voor smartgrid zorgt ervoor dat energie die wordt opgewekt, maar niet wordt gebruikt, wordt opgeslagen voor gebruik op een later tijdstip, wanneer er een tekort aan gegenereerde energie is. De Solaredge omvormer die wij gebruiken, kan flexibel omgaan met de energiebehoefte. Zo zorgt de Solaredge omvormer ervoor dat pieken en dalen worden afgevlakt om altijd de juiste hoeveelheid energie te leveren.

Bent u geïnteresseerd in smartgrid zonnepanelen? Wij zijn er voor klanten in Noord-Brabant, maar ook andere steden buiten Brabant. Wij leveren onder andere in:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Waalwijk