Informatie en prijzen over
het ECO Heating System monobloc

Het Eco Heating System monobloc: 3-in-1 lucht-water warmtepomp

3-in-1 systeem
Het energie-efficiënte monobloc systeem is eigenlijk een 3-in-1 systeem.

  1. Warm water voor verwarming (vloerverwarming, ventilatorconvectoren)
  2. Sanitair warm water tot 50°C
  3. Koud water om te koelen

Het systeem wordt gekenmerkt door enorm hoge verwarmingsprestaties bij zeer lage buitentemperaturen. Het buitendeel, met een ingebouwde warmtewisselaar , produceert warm water voor vloerverwarming en ventilatorconvectoren. Ook sanitair warm water behoort tot de mogelijkheden. Hierbij is standaard voorzien in een legionellaregeling. Uiteraard is koelen met dit systeem geen probleem. Naast het verwarmen en koelen van uw ruimte kan het monobloc ook worden ingezet voor verwarming van bijvoorbeeld zwembaden.

Het systeem bestaat uit een buitenunit, waarin de warmtewisselaar is geplaatst. Hierdoor worden geen koeltechnische handelingen vereist en is installatie stukken eenvoudiger. Optioneel zijn zonnecollectoren en een cilinder unit aan te sluiten.

Geweldige verwarmingscapaciteiten bij lage buitentemperaturen
Het monobloc is voorzien van een geoptimaliseerde inverter compressor, die zelfs bij een buitentemperatuur van -10°C een verwarmingscapaciteit van wel 90% heeft. Op deze manier bent u zelfs op koude dagen verzekerd van een optimale verwarming! Indien het systeem wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 0°C, dient glycol aan het water te worden toegevoegd om bescherming tegen bevriezing te garanderen.

Geschikt voor verwarming van zwembaden
Het monobloc kan niet alleen warm en koud water produceren voor verwarmen of koelen van de ruimte, maar ook het verwarmen van een zwembad behoort tot de vele mogelijkheden. De buitendelen zijn uiterst stil in werking, waardoor ze perfect in de tuin kunnen worden geplaatst, zonder dat u er (geluids)overlast van heeft. Bovendien zijn de units compact en licht van gewicht, installatie kan eenvoudig worden gedaan. Koeltechnische handelingen zijn hiervoor niet vereist.

Bij de installatie is inbegrepen:
Panasonic Aquarea BiBloc  binnen en buitenunit
Panasonic Boiler 300 liter  RVS
Buffervat 50 liter – Dit voorkomt dat de installatie gaat “pendelen”
Montage en materialen
In gebruik stellen en naregelen

*De installatiekosten in deze offerte zijn indicatief en gebaseerd op eerder uitgevoerde installaties.
Pas na een technische schouwing van onze installateur zullen wij een definitieve installatie prijs aan u doorgeven.

Warmtepomp Samsung Monobloc