Informatie en prijzen over
de Samsung ECO Heating Split

Samsung warmtepomp en inverter

Het Eco Heating System Split systeem: 3-in-1 lucht-water warmtepomp
Het duurzame split systeem gebruikt energie uit de buitenlucht voor het produceren van warm of koud water voor verwarming en koeling van de ruimte. Via vloerverwarming en ventilatorconvectoren wordt de ruimte op temperatuur gebracht.

  1. Warm water voor verwarming
  2. Sanitair warm water tot 50°C
  3. Koud water om te koelen

Optimaal binnenklimaat gedurende alle jaargetijden
De EHS split variant heeft uitstekende verwarmingscapaciteiten, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. Doordat het buitendeel is uitgerust met een geoptimaliseerde inverter compressor, heeft het systeem bij een buitentemperatuur van -10°C nog altijd een verwarmingscapaciteit van 90% en kan warm water tot 50°C geproduceerd worden. Maar omdat het systeem ook koud water kan produceren voor verkoeling van de ruimte via bijvoorbeeld het vloerverwarmingscircuit, kan er in ieder seizoen worden genoten van een fijne temperatuur.

Een klimaatsysteem naar wens
Voor het gebruik van het split systeem is de aansluiting van een hydro-unit vereist. Vervolgens zijn er diverse aanvullende opties mogelijk, waarmee een door u gewenst systeem kan worden gemaakt. Zo is er zonder problemen een warm water vat te installeren, dat zorgt voor de opslag van het geproduceerde sanitair warm water. Ook zonnepanelen, vloerverwarming en een thermostaat zijn optioneel aan te sluiten. Standaard is het systeem voorzien van een legionella regeling.

U bepaalt uw eigen comfort
Het Eco Heating System produceert sanitair warm water, maar u kunt zelf bepalen op welke wijze dit gebeurt. Wat zijn uw comfortwensen?
Welke balans tussen comfort en energiebesparing is voor u ideaal? Het systeem kent een drietal instellingsmogelijkheden:

  • Economy mode: de groene keuze van het systeem. Het sanitair warm water wordt bij het Eco Heating System uitsluitend gemaakt
    met een lucht/water warmtepomp. Hiervoor gebruikt het systeem energie uit onze onuitputbare buitenlucht en hoeven er geen andere bronnen te worden aangeboord. In deze mode kent het systeem een langere tijdsduur voor het maken van warm water. Duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen staat voorop!
  • Gebalanceerde mode: de geprogrammeerde keuze van het systeem. U kunt als gebruiker de werking van de warmtepomp bij het maken van warm water ook instellen naar uw behoefte. Op deze manier kunt u zelf aangeven wat voor u op het gebied van comfort en energie-efficiëntie wenselijk is. Snel, binnen een bepaalde tijd warm water produceren voor direct gebruik? Of liever iets langer wachten en minder energie verbruiken? Stel het systeem zelf in!
  • Booster mode: de power keuze van het systeem. Het Eco Heating System is tevens in het bezit van een booster stand. Door deze stand in te schakelen, gaat de warmtepomp in zijn maximale vermogen werken, om met behulp van een elektrisch element zo snel mogelijk warm water te maken. Met deze stand heeft u een hoog comfort, met een hoger energieverbruik.

Bij de installatie is inbegrepen:
Panasonic Aquarea BiBloc  binnen en buitenunit
Panasonic Boiler 300 liter  RVS
Buffervat 50 liter – Dit voorkomt dat de installatie gaat “pendelen”
Montage en materialen
In gebruik stellen en naregelen

*De installatiekosten in deze offerte zijn indicatief en gebaseerd op eerder uitgevoerde installaties.
Pas na een technische schouwing van onze installateur zullen wij een definitieve installatie prijs aan u doorgeven.

Warmtepomp Samsung Monobloc