Kosten lucht-water warmtepomp

Warmtepompsystemen zijn er in meerdere soorten. Het belangrijkste onderscheid dat gemaakt kan worden, is dat tussen een water-water warmtepomp en een lucht-water warmtepomp. Vanwege de prijzen van een lucht-water warmtepomp, is dit een populaire oplossing. Voor dit type warmtepomp hoeft er niet gegraven of geboord te worden omdat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van geothermie. Wat zijn nu de verdere verschillen tussen de soorten warmtepompen? Het is handig om hier op in te zoomen, want zelfs van een lucht-water warmtepomp bestaan verschillende soorten. De kosten voor een lucht-water warmtepomp kunnen dus sterk verschillen, ondanks dat dit systeem vrijwel altijd lager geprijsd is dan een water-water warmtepomp.

Bel: 085 2017923   Contactformulier

De verschillende soorten warmtepompen

De warmtepomp die bij de meeste mensen bekend is, is de water-water warmtepomp. Deze pomp maakt gebruik van geothermie: hij haalt zijn warmte uit de temperatuur die er in de grond zit. Het is een uiterst effectief en geavanceerd systeem, met als nadeel dat er gegraven en geboord moet worden. De leidingen voor de pomp moet immers (diep) onder de grond worden geplaatst.

Luchtwarmtepomp toepassingen

Met een lucht-water warmtepomp is dit niet nodig. Dit type haalt zijn warmte uit de buitenlucht. De pomp trekt buitenlucht aan en verwarmt deze. Hierdoor kan uw huis op zijn beurt weer worden verwarmd. U kunt onderscheid maken tussen een lucht-lucht warmtepomp en een lucht-water warmtepomp. Een lucht-lucht waterpomp haalt niet alleen zijn warmte uit de lucht; deze warmte wordt ook direct gebruikt om uw huis te verwarmen. Een lucht-water warmtepomp is geavanceerder. Deze haalt eveneens zijn warmte uit de lucht, maar zet de warme lucht om in verwarmd water met behulp van een warmtewisselaar. Ondanks dat er niet gegraven hoeft te worden, levert een lucht-water warmtepomp bijna dezelfde werking en bijna hetzelfde rendement als een water-water warmtepomp met een ondergrondse leidingnet en pomp.

De prijzen kunnen sterk verschillen

De lucht-water warmtepomp prijzen kunnen sterk verschillen. De kosten voor lucht-water warmtepomp zijn vooral afhankelijk van welk soort pomp u nodig hebt en wat uw wensen en eisen zijn. Voor een relatief eenvoudige lucht-luchtwarmtepomp betaalt u doorgaans zo’n 2.500 euro, inclusief installatie. Wilt u een hoger rendement en ook uw verwarmingsinstallaties van de pomp gebruik laten maken, dan kiest u voor een lucht-water warmtepomp. De prijzen bedragen dan al snel om en nabij de 10.000 euro. Echter: de besparing die u realiseert zal nog een stuk hoger zijn en daarmee ook het rendement dat u behaalt.

Tijdens een bezoek aan onze showroom vertellen wij u alles over de mogelijkheden van warmtepompen en kunnen wij u ook meer vertellen over de prijzen voor een lucht-water warmtepomp. De lucht-water warmtepomp prijs die u betaalt, is mogelijk van invloed op uw keuze, maar het is verstandig om niet alleen naar de kosten te kijken: kijk vooral ook naar de kostenbesparing op de lange termijn. Onze showroom wordt bezocht door mensen uit heel Noord Brabant en elders, zoals:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Waalwijk