Kosten luchtwarmtepomp

Warmtepompsystemen zijn er in meerdere soorten. Het belangrijkste onderscheid dat gemaakt kan worden, is dat tussen een waterwarmtepomp en een luchtwarmtepomp. Vanwege de prijzen van een luchtwarmtepomp, is dit een populaire oplossing. Voor dit type warmtepomp hoeft er niet gegraven te worden omdat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van geothermie. Wat zijn nu de verdere verschillen tussen de soorten warmtepompen? Het is handig om hier op in te zoomen, want zelfs van een luchtwarmtepomp bestaan verschillende soorten. De kosten voor een luchtwarmtepomp kunnen dus sterk verschillen, ondanks dat dit systeem vrijwel altijd lager geprijsd is dan een waterwarmtepomp.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

De verschillende soorten luchtwarmtepompen

De warmtepomp die bij de meeste mensen bekend is, is de waterwarmtepomp. Deze pomp maakt gebruik van geothermie: hij haalt zijn warmte uit de kou die er in de grond zit. Het is een uiterst effectief en geavanceerd systeem, met als mogelijk nadeel dat er gegraven moet worden. De pomp moet immers (diep) onder de grond worden geplaatst.

Luchtwarmtepomp toepassingen

Met een luchtwarmtepomp is dit niet nodig. Dit type haalt zijn warmte uit de buitenlucht. De pomp trekt buitenlucht aan en verwarmt deze. Hierdoor kan uw huis op zijn beurt weer worden verwarmd. U kunt onderscheid maken tussen een lucht-lucht warmtepomp en een lucht-water warmtepomp. Een lucht-lucht waterpomp haalt niet alleen zijn warmte uit de lucht; deze warmte wordt ook direct gebruikt om uw huis te verwarmen. Een lucht-water warmtepomp is geavanceerder. Deze haalt eveneens zijn warmte uit de lucht, maar zet de warme lucht om in verwarmd water met behulp van een warmtewisselaar lucht-water. Ondanks dat er niet gegraven hoeft te worden, levert een lucht-water warmtepomp bijna dezelfde werking en bijna hetzelfde rendement als een waterwarmtepomp met een ondergrondse pomp.

De prijzen kunnen sterk verschillen

De luchtwarmtepomp prijzen kunnen sterk verschillen. De kosten voor luchtwarmtepomp zijn vooral afhankelijk van welk soort pomp u nodig hebt en wat uw wensen en eisen zijn. Voor een relatief eenvoudige lucht-lucht warmtepomp betaalt u doorgaans zo’n 2.500 euro, inclusief installatie. Wilt u een hoger rendement en ook uw verwarmingsinstallaties van de pomp gebruik laten maken, dan kiest u voor een lucht-water warmtepomp. De prijzen bedragen dan al snel om en nabij de 10.000 euro. Echter: de besparing die u realiseert zal nog een stuk hoger zijn en daarmee ook het rendement dat u behaalt.

Op onze speciale informatieavonden vertellen wij u alles over de mogelijkheden van warmtepompen en kunnen wij u ook meer vertellen over de prijzen voor een luchtwarmtepomp. De luchtwarmtepomp prijs die u betaalt, is mogelijk van invloed op uw keuze, maar het is verstandig om niet alleen naar de kosten te kijken: kijk vooral ook naar de kostenbesparing op de lange termijn. Onze informatieavonden worden bezocht door mensen uit heel Noord Brababt/Brabant en elders, zoals:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Waalwijk