Lucht water warmtepomp kopen: een hoog rendement

Wanneer u heeft besloten een warmtepomp aan te schaffen, is het uiteraard zaak om het juiste type pomp te kiezen. Een lucht/waterwarmtepomp is een uitstekende optie, want deze combineert een relatief beperkte investering met een hoog rendement.

U heeft zojuist besloten een warmtepomp te kopen. Een heel verstandige investering. Vooral in combinatie met zonnepanelen kunt u veel geld besparen. Wat heet, nu u volledig zelfvoorzienend bent in uw energie- en warmtebehoefte, is het vaak mogelijk ‘nul op de meter’ te krijgen. De investering die u doet, verdient u relatief snel terug. Uiteindelijk kan het rendement na 25 jaar zelfs uitkomen op 3 à 4 maal die investering. Maar het soort warmtepomp dat u aanschaft, is natuurlijk van invloed op de kosten. 

Voordelen lucht-water pomp

Stel uw huis is al behoorlijk duurzaam. Dan kan investeren in een lucht water warmtepomp heel interessant zijn. Wanneer uw woning goed geïsoleerd is en daarnaast al is uitgerust met zonnepanelen, heeft u een uitstekende basis. In een goed geïsoleerd huis volstaat een laagtemperatuurwarmtepomp, zoals een lucht-water warmtepomp. Voor minder goed geïsoleerde woningen is een laagtemperatuurpomp niet aan te raden. In een dergelijke situatie biedt een hoogtemperatuurwarmtepomp de oplossing, al dan niet in combinatie met een HR cv-ketel.

Lucht-water warmtepomp toepassing

Als u op zoek bent naar een hoog rendement tegen een relatief geringe investering, dan komt u al snel uit bij het kopen van een lucht/waterwarmtepomp. Naast een hoger rendement, biedt deze ten opzichte van een ander type pomp ook meer mogelijkheden. Hierbij kunt u ook kiezen voor een combinatie met vloerverwarming.

Prijzen kunnen sterk verschillen

De prijs voor een lucht/waterwarmtepomp kan sterk verschillen. De prijsopbouw is vooral afhankelijk van welk soort pomp u nodig heeft en wat uw wensen en eisen zijn. Wilt u een hoog rendement en wilt u ook uw verwarmingsinstallaties van de pomp gebruik laten maken, dan kiest u voor een lucht/waterwarmtepomp. De prijzen naderen dan al snel de 10.000 euro. Echter, de besparing die u realiseert zal nog een stuk hoger zijn en daarmee ook het rendement dat u behaalt.

Panasonic-pompen blinken uit

Zerogas levert de luchtwaterwarmtepompen van Panasonic. Een uitstekende keus als het gaat om de prijs/kwaliteitverhouding. Wanneer u een Panasonic Aquarea aanschaft, weet u zeker dat u de efficiëntie benadert van een water/waterwarmtepomp (een pomp die onder de grond geïnstalleerd moet worden). Maar in uw geval hoeft voor de Panasonic Aquarea niet gegraven worden, en dat ziet u direct terug in de kosten. 

In onderstaande plaatsen hebben wij al een lucht/water warmtepomp mogen plaatsen:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Waalwijk

Bel: 085 2017923 Contactformulier