Lees hier de veelgestelde vragen en antwoorden over de warmtepomp. ZEROgas geeft graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie via het contactformulier of per e-mail: info@zerogas.nl
Het makkelijkst is het om deze te vergelijken met een koelkast. Uit de koelkast wordt warmte onttrokken en deze wordt achter (buiten) de koelkast afgegeven. Een warmtepomp onttrekt warmte uit een bron om deze in uw woning af te geven.
Ja, dat kan, maar mogelijk zijn er eerst wijzigingen aan de woning nodig. De huidige generatie warmtepompen is voornamelijk gebouwd voor laagtemperatuur afgifte, niet elk huis kan daarmee meteen worden verwarmd. Als u een oudere woning heeft die slecht of zelfs niet geïsoleerd is, dan moet eerst de woning worden aangepakt. Als uw woning wel kierdicht is en goed geïsoleerd: dan is er geen probleem en kan u deze toepassen mits het afgifte systeem ook geschikt is, of wordt gemaakt, voor laagtemperatuurverwarming. Een andere optie is om voor Hybride te kiezen, hierbij laat u de ketel hangen voor de winter en laat u de warmtepomp voor- en naseizoen doen.
Wilt u weten welk type warmtepomp in uw woning interessant kan zijn? Doe dan de warmtepomp scan
Ja, met een warmtepomp bespaart u energie, als deze goed gekozen en geïnstalleerd is, bespaart u op energie kosten.
Ja, een warmtepomp verwarmd ook tapwater: alleen heeft u een voorraad nodig (boiler) om dit tapwater voor u gereed te zetten. Het vermogen van een warmtepomp wordt namelijk vooral gekozen op het verwarmingsvermogen.
Er komen steeds meer verschillende varianten op de markt. Op dit moment is het type lucht/water het meest gekozen systeem. Deze haalt energie uit de buitenlucht, waardeert deze op, en verwarmd daarmee uw woning. Op onze site treft u ook de overige types aan.
De hoofd indeling is: (bron/doel)
Een hybride warmtepomp (of warmtepomp systeem) kan 2 verschillende brandstoffen gebruiken voor de verwarming bijvoorbeeld gas (ketel) en elektriciteit (warmtepomp).
Ja die zijn er, bijvoorbeeld in de vorm van een elektrische ketel, alleen met de huidige elektra prijs en het huidige elektranetwerk zijn deze (nog) niet rendabel en/of haalbaar. Wij zijn ook van mening dat de aardgas mogelijkheid in bestaande woningen nog minstens tot 2050 moet blijven bestaan.
De kosten om nu over te schakelen zijn voor sommige woningen gewoon veel te hoog en voor veel mensen niet op te brengen (anno 2019). Een andere mogelijkheid die zich wellicht in de toekomst aandient is ‘Waterstof. Als waterstof door het aardgasleiding systeem kan worden aangeboden kunnen er ketels worden gemaakt of omgebouwd naar deze vorm. Dat zou al voor 2050 kunnen.
De gemiddelde warmtepomp levensduur van een warmtepomp is zo’n 15 tot 20 jaar. Dit kan zelfs nog wat langer zijn als de omstandigheden gunstig zijn. Sommige warmtepompen gaan dan langer dan 30 jaar mee. Voor een deel heb je de warmtepomp levensduur zelf in de hand. Door je warmtepomp namelijk goed te laten onderhouden en gebruiken, kun je de levensduur op een positieve manier beïnvloeden.
Ja een warmtepomp is veel duurder in aanschaf dan een cv-ketel. De verwachting is dat de prijs in de loop der tijd wel iets zal dalen maar toch altijd duurder zal zijn dan een HR- ketel.
Vaak wel, maar niet altijd. Vele factoren spelen hierbij een rol. Hoe meer de levering van gas onder druk komt te staan hoe hoger de gasprijs zal worden. Dit heeft een gunstig effect op de terugverdientijd van een warmtepomp.
Als het een nieuwbouwwoning betreft is het antwoord ja. Indien het een bestaande woning betreft hangt het van meerdere factoren af en is het antwoord soms ook nee. Als u de financiële middelen heeft om uw woning op te knappen en daarna een warmtepomp te plaatsen is dat natuurlijk wel fantastisch. Uw woning is dan meteen ook toekomstbestendig.
Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte, zullen wij de warmtepomp zo snel mogelijk installeren. Onze backoffice medewerker zal met u contact opnemen om de installatie in te plannen.
Een warmtepomp heeft niet veel onderhoud nodig heeft. Toch wilt u waarschijnlijk het maximale rendement uit uw warmtepomp halen. Daarom is periodiek onderhoud essentieel voor een goede en energiezuinige werking van het systeem. Daarnaast is terugkerend onderhoud hét moment om eventuele problemen vroegtijdig te spotten. Door uw warmtepomp goed te onderhouden, voorkomt u een hoop narigheid. Lees hier meer over onze service & onderhoud.
Een warmtepomp, airco of zonnepanelen? Bezoek eerst onze showroom
ZEROgas is continu in beweging en op zoek naar nieuwe collega’s