Veelgestelde vragen laadpalen

Lees hier de veelgestelde vragen en antwoorden over laadpalen, thuis opladen, kosten elektrisch rijden en opladen. ZEROgas geeft graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie via het contactformulier of per e-mail: info@zerogas.nl

Algemeen

  • Welk type laadpaal heb ik nodig?

    Welk type laadpaal jij nodig hebt, hangt af van welk type auto je hebt en jouw persoonlijke wensen. Wanneer je kiest voor een laadpaal thuis, heb uit verschillende opties. Wil je bijvoorbeeld een laadpaal of een wandmodel, wil je dat de paal beschikt over een kWh-meter en komt de paal in jouw garage of is er graafwerk nodig om hem te plaatsen? Alle opties worden stap voor stap met jou doorgenomen wanneer je een offerte aanvraagt.

  • Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?

    Hoe snel een elektrische auto is opgeladen is afhankelijk van hoe groot de accu van uw auto is en hoe snel uw auto kan opladen. Gemiddeld duurt het zo’n 3 á 4 uur om een elektrische auto volledig op te laden. Bij een snellaadpunt is de auto in zo’n 30 minuten van 0 naar 80% opgeladen.

  • Hoe veilig is een laadpaal?

    Een laadpaal moet aan verschillende veiligheidseisen voldoen. Zo staat er geen stroom op de laadpaal wanneer de stekker niet of niet goed is aangesloten. Ook wanneer de laadkabel wordt losgetrokken, stopt het laadproces onmiddellijk. Hierdoor is het opladen met een laadpaal heel veilig.

  • Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een laadpaal?

    Als jij thuis of op het werk een laadpaal wilt plaatsen op jouw eigen grond dan heb je geen vergunning nodig. Heb je geen eigen grond om een laadpaal te plaatsen, dan kun je een openbare laadpaal aanvragen bij jouw gemeente.

  • Kan ik mijn elektrische fiets opladen met een laadpaal?

    Nee, een elektrische fiets heeft een andere oplader die niet past op een laadpaal. Een accu van een elektrische fiets kun je gewoon binnenshuis aan het stopcontact opladen.

  • Is een eigen laadpaal goedkoper?

    Thuis laden is goedkoper dan openbaar laden. Thuis betaal je namelijk enkel jouw eigen stroomtarief. Maar, een eigen laadpaal kost natuurlijk wel geld. Omdat er eerst een investering moet worden gedaan duurt het een tijd voordat je echt geld gaat besparen. Een laadpaal thuis is dus zeker goedkoper, het duurt alleen een tijd voordat jij jouw investering hebt terugverdiend.

  • Kan ik 2 auto’s opladen met 1 laadpaal?

    Aan de standaard laadpalen kun je slechts één auto opladen. Er bestaan wel speciale dubbele laadpalen waaraan je twee auto’s kunt opladen.

  • Kan ik elektrisch rijden op zonne-energie?

    Ja, dat kan zeker! Wanneer jij naast een laadpaal ook zonnepanelen hebt, kun je jouw auto opladen met jouw eigen opgewekte energie. Zo betaal je niet meer voor de stroom waarmee je jouw auto oplaadt en rijdt je dus – los van de investering – gratis!

Aanschaf laadpaal

  • Wat kost een laadpaal?

    ZEROgas heeft verschillende soorten laadpalen. De prijs van een laadpaal hangt sterk af van welke opties erop zitten. Bij ZEROgas heb je al een laadpaal vanaf € 895 inclusief installatie. En kies je voor een laadpaal die jij zelf installeert, dan heb je al een laadpaal voor € 595.

Installatie

  • Mag ik een laadpaal zelf aansluiten?

    Het is mogelijk om zelf jouw laadpaal aan te sluiten. Doe dit alleen wanneer je goed weet wat je doet. Een laadpaal aansluiten is een ingewikkelde klus. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom raden wij aan om dit door een professional te laten doen.

  • Heb ik een extra groep nodig voor een laadpaal?

    In de meeste situaties moet een laadpaal op een aparte groep worden aangesloten. De bestaande groepen in een meterkast zijn vaak van onvoldoende grootte om een laadpaal op aan te sluiten én alle andere apparaten ook werkend te houden. Daarom heb je in de meeste gevallen een extra groep in de meterkast nodig.

  • Wanneer wordt mijn laadpaal geïnstalleerd?

    Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte, zullen wij de laadpaal zo snel mogelijk installeren. Onze backoffice medewerker zal met u contact opnemen om de installatie in te plannen.

Service & onderhoud

  • Moet een laadpaal onderhouden worden?

    Een laadpaal heeft zeer weinig onderhoud nodig. Zeker laadpalen die modulair zijn opgebouwd, zijn makkelijk in onderhoud. Als er toch iets kapot gaat, dan kan dat specifieke onderdeel makkelijk vervangen worden. Je kunt hiervoor een servicepakket afsluiten.

Kom langs in onze showroom

Een warmtepomp, airco of zonnepanelen? Bezoek eerst onze showroom

Plan je bezoek navigate_next

Kom jij ons team versterken?

ZEROgas is continu in beweging en op zoek naar nieuwe collega’s

Bekijk alle vacatures navigate_next