Veelgestelde vragen airconditioning

Lees hier de veelgestelde vragen en antwoorden over de airconditioning. ZEROgas geeft graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie via het contactformulier of per e-mail: info@zerogas.nl

Algemeen

 • Welke ruimtes zijn er geschikt voor een airco?

  De door ZEROgas geleverde airco’s zijn het meest geschikt voor het koelen én (bij)verwarmen van slaapkamers; studeerkamers; en andere niet al te grote ruimtes. Onze vertegenwoordigers kunnen voor u uitrekenen welke airco geschikt is voor uw specifieke situatie. Voor toepassing in grotere ruimtes zoals een hele verdieping, is maatwerk nodig.

 • Kunnen de airco’s ook in kleur geleverd worden?

  We kunnen rekening houden met voorkeuren in de kleur van de afwerking van de leidinggoten die langs de buitengevel lopen. Ook het binnendeel is in meerdere kleurvarianten verkrijgbaar binnen de Stylish lijn.

 • Wat is de levensduur van een airco?

  ZEROgas levert kwalitatief hoogwaardige airco’s en zorgt voor deskundige installatie door onze eigen vaklieden. Bij goed onderhoud van uw airco kunt u zeker 12 tot 15 jaar genieten van koude en warmte.

 • Werkt een airco ook in combinatie met zonnepanelen?

  Een airco werkt op elektriciteit. Waar die elektriciteit vandaan komt, van uw zonnepanelen of van uw energieleverancier, maakt niet uit. Omdat de behoefte aan koeling vaak overeenkomt met de momenten waarop de zon uitbundig schijnt, is de combinatie van een airco en zonnepanelen wel krachtig. De airco gebruikt dan immers de duurzame elektriciteit die u precies op dat moment opwekt. Zo voelt de koelte nóg lekkerder.

 • Kan ik met een airco ook verwarmen?

  Een airco is een warmtepomp en warmtepompen zijn duurzame verwarmingstoestellen die een belangrijke rol hebben in de energietransitie. Gebruik van de airco als (bij)verwarming is zeer efficiënt. Het rendement van de airco is namelijk minimaal 3 keer zo hoog als dat van uw cv-ketel!

  De door ZEROgas geleverde airco’s kunnen allemaal ook verwarmen.

Installatie

 • Waar komt de binnenunit van de airco te hangen?

  De beste plek voor het binnendeel is hoog tegen de muur. Vaak wordt gekozen voor een plek boven de deur of boven het raam. Samen met onze vertegenwoordiger kunt u de gewenste plek kiezen.

 • Waar komt de buitenunit van de airco te hangen?

  Onze monteurs proberen buitenunit zo dicht mogelijk bij de te koelen of verwarmen ruimte te plaatsen. Dat geeft het meest fraaie resultaat én is beter voor de werking van de airco. Bij het plaatsen zorgen we er ook voor dat onze onderhoudsmonteurs er later goed bij kunnen. Zo kunnen we een eventuele storing snel en veilig verhelpen.

 • Wanneer wordt mijn airco geïnstalleerd?

  Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte, zullen wij de airco zo snel mogelijk installeren. Onze backoffice medewerker zal met u contact opnemen om de installatie in te plannen.

Service & onderhoud

 • Heeft een airco veel onderhoud nodig?

  De zomers die we de afgelopen jaren hebbengehad bevatten allemaal minimaal twee hittegolven. Dit zijn de momenten waarop jij als
  woningbezitter jezelf gelukkig prijst dat je een airco hebt laten bouwen in je huis. Een airco is voor veel huishoudens hun redding geweest op een dag waarop de temperatuur boven de 27
  graden uitkwam.

  Je hoort echter naast de succesverhalen over airco’s ook de negatieve verhalen. Zo zou een airco veel bacteriën door je huis heen verspreiden en loop je sneller de kans op luchtwegklachten wanneer je de airco in je huis aanzet. Met de jaarlijkse airco onderhoud voorkom je deze nadelige effecten van een airco.

 • Hoe lang heb ik garantie op een airco?

  ZEROgas levert kwalitatief hoogwaardige airco’s en zorgt voor deskundige installatie door onze eigen vaklieden. U krijgt 2 jaar productgarantie en garantie op installatie. Bij goed onderhoud van uw airco kunt u zeker 12 tot 15 jaar genieten van koude en warmte.

Kom langs in onze showroom

Een warmtepomp, airco of zonnepanelen? Bezoek eerst onze showroom

Plan je bezoek navigate_next

Kom jij ons team versterken?

ZEROgas is continu in beweging en op zoek naar nieuwe collega’s

Bekijk alle vacatures navigate_next