Warmtepomp installatie

Uw woning is goed geïsoleerd en duurzaam. U hebt uw woning al voorzien van zonnepanelen en daarmee bent u al flink aan het besparen en – niet onbelangrijk – u draagt bij aan een meer duurzame toekomst. Het einde is echter nog niet in zicht: u kunt nog verder gaan om uw energieverbruik terug te dringen, kosten te besparen en uw woning te voorzien van hernieuwbare energie. Het installeren van een warmtepomp is een logische volgende stap. Hiermee kunt u zeer efficiënt en tegen zeer geringe kosten uw huis verwarmen. Maar hoe werkt deze installatie precies? Is installatie in uw woning mogelijk en wat komt hierbij kijken? Wij vertellen u hier graag meer over.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Het installeren van de juiste warmtepomp

Een warmtepomp installatie is per woning verschillend. Het is belangrijk om bij het installeren van de warmtepomp goed te kijken naar wat uw huis nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eerste stap is om te zorgen voor een pomp die het maximale uit de bron haalt. Bij de ene woning zal er van nature een betere bron (van kou) aanwezig zijn dan bij de andere woning. Dit vereist een specifieke aanpak en een pomp die goed met de bron om weet te gaan.

Warmtepomp soorten en toepassingen

De juiste pomp is de eerste stap, maar het afgiftesysteem is net zo belangrijk. Een warmtepomp plaatsen heeft weinig nut als deze pomp zijn warmte niet op de juiste manier kwijt kan. Het installeren van een warmtepomp is alleen rendabel voor woningen die al verduurzaamd zijn. Met name op het gebied van isolatie dient uw woning aan bepaalde eisen te voldoen. Welk afgiftesysteem voor u ideaal is, is onder andere afhankelijk van het soort afgifte dat u gebruikt, bijvoorbeeld een radiatorsysteem of vloerverwarming.

Uitleg werking warmtepomp

De mate van isolatie bepaalt hoe effectief uw warmtepomp zal zijn en is dus ook bepalend voor de grootte van de pomp. Is uw huis maximaal geïsoleerd, dan zal er een kleinere (en goedkopere) pomp worden gebruikt. Voordat de installatie plaats kan vinden, dient er dus eerst een inspectie te worden uitgevoerd. Mogelijk is het raadzaam om eerst bepaalde verbeteringen door te voeren, of bent u beter af met een hybride warmtepomp: een pomp die samenwerkt met een HR CV-ketel.

Vakkundige installatie

Het spreekt voor zich dat het installeren van de warmtepomp, maar ook het onderhoud van de warmtepomp door een ervaren en kundige partij dient te worden gedaan. Hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij hebben de installatie van talloze warmtepompen verzorgd in onder andere:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal,
  • Tilburg
  • Waalwijk

En andere gemeenten in Brabant en Noord-Brabant.

Wilt u weten wat er mogelijk is met een warmtepomp? Geef u dan op voor een van onze informatieavonden waarop wij u alles vertellen en precies kunnen uitleggen hoe een warmtepomp u helpt besparen en verduurzamen. Tevens kunnen wij u dan informeren over de geluidgedempte warmtepomp. Momenteel bestaat er voor een buiten geplaatste warmtepomp nog geen officiële geluidsgrens. Er wordt echter al wel gesproken over een strengere geluidsnorm van maximaal 40 dB. Wij kunnen u nu al melden dat onze warmtepompen ruimschoots aan deze strenge geluidsnorm voldoen. Met een stille, geluidgedempte warmtepomp is een energiezuinig huis immers ook een stil en comfortabel huis.