Hybride warmtepomp als slimme tussenoplossing

Wie een warmtepomp installeert, wordt beloond met een forse energie- en kostenbesparing. Dit vereist wel een bepaalde basis: uw huis moet geschikt zijn voor lagetemperatuurverwarming. Daarvoor is een bepaald isolatieniveau noodzakelijk. Een dergelijk niveau is nog lang niet in alle huizen aanwezig en kan ook niet in alle bestaande woningen worden gerealiseerd. Maar zelfs dan blijft een warmtepomp mogelijk, in dit geval een hybride warmtepomp.

Wat is een hybride warmtepomp

Consumenten zijn de afgelopen jaren meer en meer gewend geraakt aan de term ‘hybride’. De hybride auto is daarvan een goed voorbeeld. Het principe van een hybride warmtepomp is beslist vergelijkbaar met dat van een hybride auto. Die rijdt deels met behulp van een traditionele verbrandingsmotor en deels met behulp van een elektromotor. Hoewel niet volledig elektrisch is, zorgt de hybridetechniek toch voor een zuiniger gebruik en dus een significante kostenbesparing. Bij een hybride pomp werkt het net zo.

Hybride warmtepomp systeem

Welke CV-ketel is geschikt

Met een hybride warmtepomp investeert u in een kleinere pomp. Deze kleinere variant werkt samen met een HR cv-ketel. Maar let op: hoewel een kleine warmtepomp voor een hybridesysteem in vrijwel elk huishouden kan worden geïnstalleerd, kan het wel betekenen dat u uw huidige cv-ketel dient te upgraden. Het rendement van een mini warmtepomp in combinatie met een traditionele, inmiddels nogal verouderde ketel, is te laag. Maar de combinatie van een kleine warmtepomp met een moderne cv-ketel kan zorgen voor een belangrijke besparing.

Hoe leidt een hybride systeem tot besparing?

Als u een hybride warmtepomp aanschaft, bent u verzekerd van een aanzienlijke kostenbesparing. Met dat uw energieverbruik daalt, zakt ook de prijs van uw energierekening. Doorgaans bestaat het hybride systeem uit een buiten- en een binnenunit. De kleine pomp werkt hetzelfde als een volledig warmtepompsysteem, maar heeft een kleinere capaciteit. Net als bij een hybride auto kan de traditionele techniek (uw cv-ketel in dit geval) bijspringen op het moment dat de warmtepomp in zijn eentje niet de benodigde capaciteit kan leveren. In de dagelijkse praktijk houdt dit in dat op koude dagen, of op dagen waarop weinig warmte wordt gevraagd, de pomp een groot gedeelte van de warmtelevering voor zijn rekening kan nemen. Zeker op deze momenten profiteert u van een flinke besparing.

Kan uw woning in Breda, Den Bosch, Dordrecht, Etten-Leur, Gorinchem, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Tilburg, Waalwijk of elders in Noord-Brabant nog niet voorzien worden van een volledige warmtepomp? Dan is tot 2050 (wanneer wij helemaal van gas af dienen te zijn) een hybride warmtepomp voor u een perfecte oplossing.

Bel: 085 2017923 Contactformulier