Daikin Intergas Hybride warmtepomp

ZEROgas streeft ernaar om zoveel mogelijk woning gasloos te maken. Maar dat is niet altijd mogelijk, maar wie een warmtepomp installeert wordt beloond met een forse energie- en kostenbesparing. Dit voordeel is zowel bij een Hybride als een Full-Electric oplossing haalbaar maar vereist wel een bepaald isolatieniveau. Een dergelijk niveau is nog lang niet in alle huizen aanwezig en kan ook niet in alle bestaande woningen worden gerealiseerd. Maar zelfs dan blijft een warmtepomp mogelijk, in dit geval een Daikin Monobloc 5 kW warmtepomp in combinatie met een INTERGAS CV ketel (CW4 – CW5)

De Daikin Intergas Hybride warmtepomp combineert de intelligente Daikin lucht/water warmtepomptechnologie met de HR-technologie en comfort en kan perfect gecombineerd worden. Op basis van de buitentemperatuur, de interne verwarmingsvraag en de energieprijzen kiest de warmtepomp altijd slim de meest efficiënte modus. Snelle en eenvoudige installatie door de compacte afmetingen en doordat bestaande radiatoren en leidingwerk niet vervangen hoeven te worden.

Uw slimme en duurzame hybride oplossing voor ruimteverwarming, warm tapwater en (eventueel ook) koeling voor klimaatcomfort het hele jaar door. Bekijk hier de uitgebreide informatie over de Daikin Intergas Hybride warmtepomp

U heeft al een Daikin Intergas Monobloc Hybride warmtepomp vanaf € 5.995 incl. btw, excl.subsidie
Na installatie ontvangt u nog € 1.700 Subsidie!

Kan uw woning nog niet voorzien worden van een volledige warmtepomp? Dan is tot 2050 (wanneer wij helemaal van gas af dienen te zijn) een hybride warmtepomp voor u een perfecte oplossing.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.  Klik hier voor het contactformulier.

Wilt u ook een Daikin Hybride warmtepomp en minstens 50% gas besparen?


Neem dan contact met ons op.
Klik hier voor het contactformulier.

Meer energie besparen met JAGA laagtemperatuur radiatoren.

LAGE TEMPERATUURVERWARMING

Wanneer je een lage temperatuur verwarming (LTV) gebruikt, heb je minder gas nodig om je woning of bedrijfspand te verwarmen. Dat is beter voor het milieu en voordeliger voor de portemonnee. Naast milieubewust en kostenbesparend kent de LTV ook andere voordelen: de ruimte wordt gelijkmatiger warm en de lucht is gezonder. De aanvoertemperatuur is niet hoger dan 55 graden Celsius waardoor de aanraaktemperatuur van een lage temperatuur radiator veilig is. De ideale oplossing voor in huis met kleine kinderen, maar bijvoorbeeld óók voor scholen en zorginstellingen. Je kunt een LTV combineren met zowel een hr-ketel als warmtepomp of koppelen aan een warmtenet zoals stadsverwarming en toepassen bij vloerverwarming, wandverwarming of speciale lage temperatuur radiatoren. Bekijk hier de mogelijkheden!

Wat is een hybride warmtepomp

Consumenten zijn de afgelopen jaren meer en meer gewend geraakt aan de term ‘hybride’. De hybride auto is daarvan een goed voorbeeld. Het principe van een hybride warmtepomp is beslist vergelijkbaar met dat van een hybride auto. Die rijdt deels met behulp van een traditionele verbrandingsmotor en deels met behulp van een elektromotor. Hoewel niet volledig elektrisch is, zorgt de hybridetechniek toch voor een zuiniger gebruik en dus een significante kostenbesparing. Bij een hybride pomp werkt het net zo.

Hybride warmtepomp systeem

Welke CV-ketel is geschikt

Met een hybride warmtepomp investeert u in een kleinere pomp. Deze kleinere variant werkt samen met een HR cv-ketel. Maar let op: hoewel een kleine warmtepomp voor een hybridesysteem in vrijwel elk huishouden kan worden geïnstalleerd, kan het wel betekenen dat u uw huidige cv-ketel dient te upgraden. Het rendement van een mini warmtepomp in combinatie met een traditionele, inmiddels nogal verouderde ketel, is te laag. Maar de combinatie van een kleine warmtepomp met een moderne cv-ketel (CW4 of CW5) kan zorgen voor een belangrijke besparing.

Hoe leidt een hybride systeem tot besparing?

Als u een hybride warmtepomp aanschaft, bent u verzekerd van een aanzienlijke kostenbesparing. Met dat uw energieverbruik daalt, zakt ook de prijs van uw energierekening. Doorgaans bestaat het hybride systeem uit een buiten- en een binnenunit. De kleine pomp werkt hetzelfde als een volledig warmtepompsysteem, maar heeft een kleinere capaciteit. Net als bij een hybride auto kan de traditionele techniek (uw cv-ketel in dit geval) bijspringen op het moment dat de warmtepomp in zijn eentje niet de benodigde capaciteit kan leveren. In de dagelijkse praktijk houdt dit in dat op koude dagen, of op dagen waarop weinig warmte wordt gevraagd, de pomp een groot gedeelte van de warmtelevering voor zijn rekening kan nemen. Zeker op deze momenten profiteert u van een flinke besparing.