Wanneer hybride?

Een warmtepomp installeren, zal zorgen voor een enorme energie- en kostenbesparing, maar dit vereist wel een bepaalde basis. Uw huis moet namelijk geschikt zijn voor lage temperatuurverwarming. Dit betekent dat er een bepaald niveau van isolatie benodigd is. Dit niveau is nog in lang niet alle huizen aanwezig en kan ook niet in alle bestaande woningen gerealiseerd worden. Betekent dit dat een warmtepomp voor u onmogelijk is? Zeker niet. U kunt namelijk een hybride warmtepomp kopen.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Een hybride warmtepomp kopen: wat betekent dit?

De afgelopen jaren zijn consumenten meer en meer gewend geraakt aan de term “hybride”. Om het principe van een hybride warmtepomp te begrijpen, kunt u denken aan een hybride auto. Zo’n auto rijdt deels met behulp van een traditionele verbrandingsmotor en deels met behulp van een elektromotor. Hoewel hij niet volledig elektrisch is, zorgt de hybridetechniek toch voor een significante kostenbesparing. Het principe van een hybride pomp werkt ook zo.

Hybride warmtepomp systeem

Een hybride warmtepomp kopen, betekent dat u investeert in een kleinere pomp . Deze kleinere variant werkt samen met een HR CV-ketel. Hoewel een kleine warmtepomp voor een hybridesysteem dus in vrijwel elk huishouden geïnstalleerd kan worden, kan het wel betekenen dat u uw huidige CV-ketel dient te upgraden. In combinatie met een traditionele (dus inmiddels nogal verouderde) ketel, is het rendement van een mini warmtepomp te laag. De combinatie van een kleine warmtepomp met een CV-ketel kan echter zorgen voor een significante besparing.

Hoe een hybride systeem tot besparing leidt

Een hybride warmtepomp kopen staat garant voor een mooie besparing. Uw energieverbruik zal dalen en daarmee ook de prijs van uw energierekening. Het hybride systeem bestaat doorgaans uit een buitenunit en een binnenunit. De kleine pomp werkt hetzelfde als een volledig warmtepompsysteem, maar heeft een kleinere capaciteit. Dit betekent dat, net als bij een hybride auto, de traditionele techniek (in dit geval uw CV-ketel) bij kan springen op het moment dat de warmtepomp in zijn eentje niet de benodigde capaciteit kan leveren.

In de praktijk zult u ervaren dat op koude dagen, of op dagen waarop er weinig warmte wordt gevraagd, de pomp een groot gedeelte van de warmtelevering voor zijn rekening kan nemen. Op deze momenten profiteert u van een flinke besparing. Kan uw huis in Breda, Den Bosch, Dordrecht, Etten-Leur, Gorinchem, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Tilburg, Waalwijk of elders in Brabant/Noord-Brabant nog niet voorzien worden van een volledige warmtepomp, dan is tot 2050 (wanneer wij helemaal van gas af dienen te zijn) een hybride warmtepomp voor u een perfecte oplossing.