Huis koelen met warmtepomp

De warmtepomp onttrekt energie aan de omgeving en zet deze energie om in warmte waarmee uw huis verwarmd kan worden. Het is een fraai stukje techniek, met een groot geheim. Er is namelijk iets dat zeer veel mensen nog niet weten. U kunt niet alleen uw huis verwarmen, maar ook koelen behoort tot de mogelijkheden. Dit gaat op net zo’n efficiënte en duurzame wijze als het verwarmen. Zo bewijst een warmtepomp het hele jaar door zijn nut.

Bel: 085 2017923 Contactformulier

Hoe het koelen in huis te werk gaat

Een warmtepomp werkt voor een groot gedeelte hetzelfde als een koelkast. Het proces dat u hiervan kent, is omgekeerd evenredig aan dat van een koelkast. In plaats van te koelen, verwarmt de pomp. Maar het kan ook omgekeerd. Net zoals een koelkast die koelt ook warmte afgeeft (zoals u kunt voelen aan de achterkant), kan ook een warmtepomp verwarmen én verkoelen. Een installatie om uw huis te verwarmen betekent dan ook automatisch dat u over de mogelijkheden beschikt om uw huis te koelen met de pomp.

Warmtepomp toepassingen met koel-mogelijkheid

Het grootste gedeelte van het jaar, gebruikt de warmtepomp de kou uit de omgeving (onder de grond) om warmte af te geven aan uw woning. Het proces om te verwarmen (middels een compressor en condensator) kan ook worden omgedraaid. Hierbij haalt de warmtepomp warmte uit uw woning en wordt er via het afgiftesysteem kou teruggegeven aan de bodem van uw woning. In de zomer kan de temperatuur in uw woning op deze manier met wel enkele graden worden teruggebracht. Het kost u vrijwel niets aan energie of geld. U zult merken dat de warme zomers binnenshuis een stuk aangenamer zijn.

In combinatie met airco

Toch kan het zo zijn dat het op hete dagen te warm blijft. Wilt u ook dan maximaal kunnen verkoelen en binnen een heerlijke temperatuur realiseren, dan kunt u kiezen voor een airco met warmtepomp. Deze vervangt traditionele airco-units. De combinatie met airconditioning is net zo effectief als een traditioneel exemplaar, maar vele malen zuiniger. Hij is verkrijgbaar als single split en multi split exemplaar en kan worden gebruikt voor het verkoelen van een enkele kamer of het verkoelen van meerdere vertrekken of zelfs de complete woning.

Hebt u interesse in deze oplossing? Wij zijn er voor klanten in heel Brabant en Noord-Brabant en gemeenten zoals:

  • Breda
  • Den Bosch
  • Dordrecht
  • Etten-Leur
  • Gorinchem
  • Moerdijk
  • Oosterhout
  • Roosendaal,
  • Tilburg
  • Waalwijk

Ook van buiten deze regio’s bent u natuurlijk van harte welkom.