Grondwaterwarmtepomp, een verantwoorde keus

Op zoek naar een volgende stap in de verduurzaming van uw woning? Denk dan eens aan een grondwaterwarmtepomp. Het is een van de meest zekere manieren om een fraai rendement te behalen, terwijl u het milieu ontziet en zo een belangrijke bijdrage levert aan een beter klimaat.

Steeds meer huishoudens hebben al stappen gezet op het gebied van verduurzaming. U hebt al gezorgd voor een goede isolatie. De apparatuur, het witgoed en het sanitair in uw huishouden zijn energie- en/of waterbesparend. En uw huis is bovendien voorzien van zonnepanelen. Daarbij blijft het vaak niet, want mensen raken ook geïnteresseerd in vervolgstappen. Wat zijn mogelijke oplossingen om uw huis nóg duurzamer te maken? U kunt verder gaan om te zorgen voor een schoon en duurzaam huis, met hernieuwbare energie. Een logische stap is dan de aanschaf van een grondwaterwarmtepomp. Mogelijk weet u wat deze doet, maar heeft u zich nog niet afgevraagd welke kosten ermee gemoeid zijn? Of welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. Hieronder geven wij u graag meer inzicht in de prijsopbouw van zo’n grondwaterwarmtepomp. Wellicht kunnen we u stimuleren om deze stap te zetten.

Geavanceerde investering

Eén ding staat vast: duurzaamheid kost geld. Was dat niet het geval, dan zou natuurlijk elk huishouden al maximaal duurzaam zijn. Maar er is goed nieuws: duurzame oplossingen, ook een warmtepomp voor water, worden steeds beter te betalen. De prijs voor een grond water warmtepomp is al aanzienlijk gedaald vergeleken met een aantal jaren geleden. Bovendien zijn voor duurzame investeringen zoals deze interessante subsidies en financieringen mogelijk.

Een grondwaterwarmtepomp is een geavanceerde investering waar een aanzienlijk bedrag mee is gemoeid. Tegelijk is het een investering die zich gegarandeerd terugverdient. Sterker: een warmtepomp is een van de meest zekere manieren om een fraai rendement te behalen, terwijl u het milieu ontziet en een belangrijke bijdrage levert aan een beter klimaat. Staar u dus niet op voorhand blind op de prijs, maar kijk naar het rendement dat mogelijk is.

 

Grond water warmtepomp toepassingen

Wat koste een grondwaterpomp

We kunnen niet eenduidig één prijs noemen voor een grond water warmtepomp. Dat hangt namelijk af van uw persoonlijk situatie. Wilt u een concrete prijsopgave ontvangen voor uw woning, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. En onthoud: particulieren kunnen tot maximaal 25.000 euro lenen tegen een aantrekkelijke rente (1,6% tot 2,3%) om middels duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, te zorgen voor een lagere energierekening. Is het voor u haalbaar om ‘nul op de meter’ te krijgen, dus volledig onafhankelijk te zijn van het reguliere energienet, dan kunt u zelfs maximaal 50.000 euro lenen. En wilt u vervroegd aflossen, dan kan dat boetevrij.

Ook voor de vloerverwarming

Met een grondwaterwarmtepomp kunt u uiteraard op een conventionele manier uw huis verwarmen, bijvoorbeeld met radiatoren. Maar een warmtepomp en vloerverwarming vormen een perfecte combinatie. Beide systemen zorgen voor warmteafgifte met een lage temperatuur. Warm genoeg om uw woning perfect te kunnen verwarmen, zonder dat dat warmte – die duur is om op te wekken –  wordt verspild. Dus hoe kouder de omgeving, hoe meer warmte een grondwaterwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming kan genereren.

Wilt u meer weten over de grondwaterwarmtepompen van ZEROgas? Neem dan contact met ons op!

Bel: 085 2017923 Contactformulier